Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mol Centrum krijgt nieuwe fietssuggestiestroken in week van 7 augustus

In opdracht van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer brengt een aannemer in de week van 7 augustus nieuwe fietssuggestiestroken aan in Mol Centrum. Op dinsdag 8 augustus – de wekelijkse marktdag – wordt er niet gewerkt.

Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, geldt er – waar nodig – éénrichtingsverkeer en een aangepaste omleiding. De werkzone verschuift voortdurend.  De werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

- Werken in Ginderbroek, Nieuwstraat en Markt: we behouden de rijrichting van de Borgerhoutsendijk richting Markt (naar het Centrum). In de omgekeerde richting (Centrum uit) geldt een omleiding via de Molderdijk. Komende van Millegem maak je gebruik van de Oude Molenstraat om richting Zuiderring te rijden.

- Werken in de Statiestraat:

o De Statiestraat is afgesloten wanneer de werken zich situeren in het deel tussen Statieplein en Guido Gezellestraat. Alleen de bussen van De Lijn mogen nog in de tegenrichting rijden. Het autoverkeer rijdt dan om via Keirlandse Zillen.

o Wanneer de werken plaatsvinden tussen Guido Gezellestraat en Laar, zijn er geen extra verkeersmaatregelen vereist. Auto’s kunnen veilig de werkzone passeren.

- Voogdijstraat en Laar: we behouden de rijrichting van de Markt naar Rozenberg. De Lakenmakersstraat blijft vanuit Rozenberg en Statiestraat perfect bruikbaar om je bestemming in het Centrum te bereiken.

- Graaf de Broquevillestraat: de rijrichting loopt van Edmond van Hoofstraat naar Markt. Hierdoor blijft het mogelijk om het Centrum te verlaten via de Markt. Zo garanderen we ook een vlotte ontsluiting voor De Lijn. Verkeer dat vanuit de Nieuwstraat het Centrum in wilt rijden, gebruikt hiervoor de Martelarenstraat.

Deel dit artikel